EN     HU     RO      facebook

Prima premieră a stagiunii la Teatrul Studio

caunfum

 

 

Prima premieră a stagiunii 2015-2016 la Teatrul Studio al Universității de Arte din Târgu-Mureș, spec­ta­colul ”Ca un fum, ca o părere” de Jan Friedrich face parte din proiec­tul Fab­u­la­mundi. Play­writ­ing Europe — Cross­ing Generations, proiect realizat în colaborare cu Teatrul Național Târgu-Mureș și cu Teatrul Ariel din Târgu-Mureș.

 

Jan Friedrich s-​a năs­cut în Luther­stadt Eisleben în 1992 și este unul din­tre cei mai de suc­ces tineri dra­maturgi ger­mani ai momen­tu­lui. În 2010 a câști­gat pre­miul spe­cial al juri­u­lui pen­tru proză scurtă, din partea revis­telor Kul­tur­SPIEGEL și Thalia, iar în prezent stu­di­ază regia teatru­lui de ani­mație la Acad­e­mia de Arte Dra­mat­ice Ernst Buch din Berlin.

Un grup de tineri merg cu cor­tul la Marea Baltică. E ultima lor excur­sie împre­ună, pen­tru că urmează să se despartă: unii vor pleca la fac­ul­tate, alţii poate o por­nesc prin lume, pe scurt, cu toţii sunt destul de spe­ri­aţi şi, în foarte mare măsură, inde­cişi. Sunt con­vinşi că nu se vor mai revedea şi că pri­ete­nia care se pre­supune că i-​a legat până în acest moment se va destrăma în foarte scurt timp. Între ei se nasc tot felul de ten­si­uni, în spe­cial de natură sex­u­ală. Cu toţii sunt dezori­en­taţi şi nesiguri.

Dacă doriți să aflați ce li se va întâm­pla în con­tin­uare și cum vor reuși să treacă peste această etapă a vieții lor, vă aștep­tăm să vedeți Ca un fum, ca o părere de Jan Friedrich.

Tra­duc­erea tex­tu­lui în limba română îi aparține lui Mircea Sorin Rusu, regia spec­ta­colu­lui este sem­nată de Gavril Cadariu, iar în dis­tribuția spec­ta­colu­lui îi veți întâlni pe: Loredana Dascălu, Alex Hîncu, Ioana Hog­man, Ște­fan Mura, Robert Oprea, Vali V. Popescu și Lorena Râpea.

Spec­ta­colul este reco­man­dat celor peste 14 ani.

Rezervări: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.